Lilli Maijala & Alexandra Nepomnyashchaya live online

Terug naar Agenda

Datum: 09

05

2020

Tijd: 14

00

In onze live-online serie vandaag altvioliste Lilli Maijala en claveciniste Alexandra Nepomnyashchaya. klik hier voor de volledige programmatoelichting

Lilli Maijala trad voor het eerst op als solist toen ze zeventien jaar oud was, met het symfonisch orkest van haar geboorteplaats Oulu (Finland). Ze studeerde in Helsinki en Detmold en won diverse prijzen, bijvoorbeeld van het ARD Concours in München. Inmiddels musiceerde de altvioliste met tal van gezelschappen, waaronder het Filharmonisch Orkest van Helsinki, Tapiola Sinfonietta, Sinfonia Lahti en de Camerata Salzburg. Ook als kamermusicus concerteert Lilli Maijala veelvuldig. Zo maakte ze deel uit van het ­onconventionele strijkkwartet quartet-lab, naast cellist Pieter Wispelwey en de violisten Pekka Kuusisto en Patricia Kopatchinskaja. Als docent is Lilli Maijala verbonden aan de Sibelius Academie in Helsinki.

Alexandra Nepomnyashchaya werd geboren in Moskou en studeerde piano en vroege keyboards in Moskou, Amsterdam en München. Ze won topprijzen op wedstrijden in Oostenrijk, Sint-Petersburg, Praag en Leipzig.
Alexandra treedt op als soliste en kamermusicus in Rusland (Moskou, Sint-Petersburg, Nizhniy Novgorod Philharmony Concert Halls) en Europa (Amsterdam Concertgebouw, Den Bosch Toonzaal, Centre Baroque de Versailles, Musee des Beaux-Arts de Tours, Renaissance Library of Florence, Utrecht Early Music Festival, Paris Atelier vonNagel, Chateau de Pommard, Prague Spring International Festival) en in Hong Kong Arts Festival.
Programma:
G. F. Händel Sonata in C-groot (orig. for viola da gamba but also also played with viola) G. Kurtag kort stuk voor altviool solo Ph. Telemann Fantasy voor clavecimbel solo G. Kurtag kort stuk voor altviool solo J. S. Bach Sonate D groot voor viola da gamba + clavecimbel
 

Datum: 09

05

2020

Tijd: 14

00

Tickets