“Je moet je geest vrij maken”

Het is natuurlijk nodig om je bedoelingen te kanaliseren, om muziek net zo goed te begrijpen als je het voelt. Maar toen ik midden twintig was, kwam ik steeds meer vast te zitten in een overdreven intellectuele speelstijl. Op zoek naar een tegengif  deed ik auditie voor Maria João Pires: misschien zou deze buitengewone muzikant, begenadigd met het meest mysterieuze instinct dat ik ooit heb gezien, me kunnen helpen? Ja, dat zou ze kunnen.

Continue reading ““Je moet je geest vrij maken””

“We staan te popelen om weer te spelen”

Rolf Verbeek dirigeert de 4e symfonie van Bruckner

Op 1 juli, de dag dat er weer 100 mensen bij elkaar mogen komen, speelt Camerata RCO onder leiding van de Rolf Verbeek de 4e symfonie van Bruckner, door de componist zelf de romantischegenoemd.

De symfonie, die normaal de bezetting van een volledig symfonieorkest vereist, is door de jonge dirigent Rolf Verbeek bewerkt tot een kamermuziekversie voor 10 musici. Continue reading ““We staan te popelen om weer te spelen””

Steun de musici met een online abonnement

Doe mee met een éénmalig digitaal abonnement en geniet deze lente van de mooiste kamermuziek. We zijn nu bezig met een mooie invulling. Elke week maken we in de nieuwsbrief en op onze website het volgende concert bekend.
Eénmalig digitaal abonnement
Wij willen de livestream voor iedereen toegankelijk houden maar wij willen ook de musici hiervoor betalen. Dat hebben wij tot nu toe ook kunnen doen met de eerste kaartverkoop. Continue reading “Steun de musici met een online abonnement”

3 tips voor de beste concertervaring thuis

Zo waren wij er toch bij afgelopen zaterdag! Vanuit een prachtige locatie aan de Amstel konden wij Fred Jacobs en Lidewij van der Voort uw huiskamer binnenbrengen. En ze waren in veel huiskamers te horen! Hartverwarmend waren de reacties en de mooie opbrengst van de kaartverkoop. Deze gaat volledig naar de musici.
De mooie respons heeft ons ook gesterkt om in deze vorm door te gaan, Continue reading “3 tips voor de beste concertervaring thuis”

NKC gaat live!

Het is een bijzondere tijd,  maar twee dingen zijn al zeker: we zullen de komende weken in een nieuwe realiteit leven én die zal met muziek gevuld blijven!
Dus… zullen we er aanstaande zaterdag 21 maart zijn om 14.00. Same time, different place…
Buurtgenoot en geroemd theorde-speler Fred Jacobs is met barokvioliste Lidewij van der Voort is te horen én zien vanuit een mooie locatie vanwaar wij live kunnen streamen. Continue reading “NKC gaat live!”

Robin Coops over zijn regie van Dido

“Het begint met zoeken naar verbinding”

Robin Coops regisseert DIDO, een opera over de hedendaagse terreur van geluk met een popster in de hoofdrol. Deze nieuwe enscenering van Dido en Aeneas is een project van de Stichting Noorderkerkconcerten in samenwerking met Holland Opera en Holland Baroque. Purcells meesterwerk in een spannende en actuele versie. Robin vertelt over zijn werkwijze en zijn visie op het klassieke verhaal. Continue reading “Robin Coops over zijn regie van Dido”