Hoor de Jordaan

Samen met Soundtrackcity hebben we de muzikaliteit van de geluiden van de stad opgezocht en onderzocht. Dichteres en performer Margo van de Linde laat haar poëtische licht schijnen op de ogenschijnlijke alledaagsheid van deze eeuwenoude wijk. De wandeling is vanaf 9 oktober te beluisteren. Bekijk hier alvast de trailer:

Vragen(v)uurtje

De corona periode bracht pianiste Daria van den Bercken vooral rust maar nu is ze weer volop in beweging. Voor ons Vragen(v)uurtje met Lisalotte kon ze tijd vrijmaken!

Hoe beleef jij nu de opening van dit seizoen?
Heerlijk dat er weer een gevoel van perspectief is, en dat we meer mogen doen wat we willen doen: spelen!
Wanneer speelde je voor het eerst bij Noorderkerkconcerten?
Ik was 25 jaar… Ik geloof dat ik toen een programma speelde met onder anderen een vroege Beethoven sonate. Dat was toen ik prijzen had gewonnen op het Concertgebouw Vriendenkransconcours. Continue reading “Vragen(v)uurtje”

Een moeilijke beslissing…

Alle Noorderkerkconcerten tot en met april 2021 zijn afgelast. Alleen de twee jong talenttrajecten zullen doorgang vinden. Een moeilijke beslissing, maar door de coronamaatrdegelen zijn we nu niet in staat om op een financieel verantwoorde manier concerten te organiseren. Daar komt bij dat we buiten de boot zijn gevallen bij het Kunstenplan. Dat betekent dat we vanaf januari een groot gat in onze begroting hebben.

Wij trekken de stekker er niet helemaal uit, maar moeten wel flink ‘in verbouwing’ Continue reading “Een moeilijke beslissing…”

“Je moet je geest vrij maken”

Het is natuurlijk nodig om je bedoelingen te kanaliseren, om muziek net zo goed te begrijpen als je het voelt. Maar toen ik midden twintig was, kwam ik steeds meer vast te zitten in een overdreven intellectuele speelstijl. Op zoek naar een tegengif  deed ik auditie voor Maria João Pires: misschien zou deze buitengewone muzikant, begenadigd met het meest mysterieuze instinct dat ik ooit heb gezien, me kunnen helpen? Ja, dat zou ze kunnen.

Continue reading ““Je moet je geest vrij maken””

“We staan te popelen om weer te spelen”

Rolf Verbeek dirigeert de 4e symfonie van Bruckner

Op 1 juli, de dag dat er weer 100 mensen bij elkaar mogen komen, speelt Camerata RCO onder leiding van de Rolf Verbeek de 4e symfonie van Bruckner, door de componist zelf de romantischegenoemd.

De symfonie, die normaal de bezetting van een volledig symfonieorkest vereist, is door de jonge dirigent Rolf Verbeek bewerkt tot een kamermuziekversie voor 10 musici. Continue reading ““We staan te popelen om weer te spelen””

Steun de musici met een online abonnement

Doe mee met een éénmalig digitaal abonnement en geniet deze lente van de mooiste kamermuziek. We zijn nu bezig met een mooie invulling. Elke week maken we in de nieuwsbrief en op onze website het volgende concert bekend.
Eénmalig digitaal abonnement
Wij willen de livestream voor iedereen toegankelijk houden maar wij willen ook de musici hiervoor betalen. Dat hebben wij tot nu toe ook kunnen doen met de eerste kaartverkoop. Continue reading “Steun de musici met een online abonnement”

3 tips voor de beste concertervaring thuis

Zo waren wij er toch bij afgelopen zaterdag! Vanuit een prachtige locatie aan de Amstel konden wij Fred Jacobs en Lidewij van der Voort uw huiskamer binnenbrengen. En ze waren in veel huiskamers te horen! Hartverwarmend waren de reacties en de mooie opbrengst van de kaartverkoop. Deze gaat volledig naar de musici.
De mooie respons heeft ons ook gesterkt om in deze vorm door te gaan, Continue reading “3 tips voor de beste concertervaring thuis”

NKC gaat live!

Het is een bijzondere tijd,  maar twee dingen zijn al zeker: we zullen de komende weken in een nieuwe realiteit leven én die zal met muziek gevuld blijven!
Dus… zullen we er aanstaande zaterdag 21 maart zijn om 14.00. Same time, different place…
Buurtgenoot en geroemd theorde-speler Fred Jacobs is met barokvioliste Lidewij van der Voort is te horen én zien vanuit een mooie locatie vanwaar wij live kunnen streamen. Continue reading “NKC gaat live!”