Fotograaf: Nine Islands

Celliste Amber Docters van Leeuwen reist in de zomer van 2022 naar Zuid-Korea om haar biologische vader te ontmoeten, jaren nadat zij ter adoptie werd afgestaan. Daar hoort ze voor het eerst zijn kant van het verhaal, zijn geschiedenis. Hoe is het om je vader na 38 jaar voor het eerst te ontmoeten? In hoeverre is zijn handelen zijn persoonlijkheid of een cultureel verschil? En wat was het verhaal van de biologische moeder van Amber?

De ontmoeting en de vragen die hieruit voort vloeien vormen de basis voor een nieuw werk voor cello en live elektronica dat Amber samen met de Zuid-Koreaans componist Ji Youn Kang creëert. De impact van het verhaal van haar biologische vader vertaalt Amber naar een klanklandschap. Een landschap waarin de verschillen tussen haar en haar vader zich manifesteren. Een landschap waarin de dualiteit van haar Koreaanse roots en Nederlandse bewustzijn samen komen.


Amber Docters van Leeuwen cello, stem | Ji Youn Kang elektronica


Let op: andere locatie

De Noorderkerk is helaas lastig te verwarmen. Daarom verhuizen de Noorderkerkconcerten in november, december en januari naar andere, warmere kerken in de buurt. Wel zo comfortabel. Het concert van 13 januari vindt plaats in de Amstelkerk, Amstelveld 10 in Amsterdam.

Origin (première)

Een persoonlijke zoektocht naar oorsprong

Amber Docters van Leeuwen & Ji Youn Kang

Amstelkerk, Amsterdam

za 13 jan 2024

14:00

Tickets