Elke zaterdagmiddag vult de kerk zich met mensen zoals u, die openstaan voor nieuwe ervaringen en muzikale ontmoetingen. Die ten volle genieten van topmusici uit Nederland en daarbuiten en hun veelomvattende repertoire. Elke keer weer zijn het bijzondere middagen met een speciale sfeer, mede doordat de concerten zo persoonlijk zijn en u de musici bij wijze van spreken kunt aanraken. Dat laagdrempelige is eigenlijk best exclusief.

Wilt u die beleving nóg exclusiever maken?

Dat kan op twee manieren: als Vriend of partner van de Noorderkring. Tot voor kort beloonden we onze Vrienden met gratis concertkaartjes. Als onze grote dank voor uw steun. U zult begrijpen dat dat nu, in coronatijd, niet langer mogelijk is. Zodra er weer reguliere concerten mogelijk zijn, pakken we deze traditie uiteraard graag weer op!

1.Vrienden maken hun eigen concerten mogelijk!

Als u onze Vriend wordt, geeft u de musici en de organisatie wat meer armslag. Zo maakt u het mogelijk dat u ook volgend jaar en het jaar daarop weer kunt genieten van die verrassende en veelzijdige Noorderkerkconcerten. U doet het dus een beetje voor uzelf en een beetje voor ons allemaal. Dat kan al voor €50 per jaar. Of meer, als u wilt. Behalve de garantie van een fraaie programmering geven we u als Vriend natuurlijk iets extra’s.

Vriend Adagio € 50 (tegenwaarde € 32)

• digitale nieuwsbrieven en programma overzichten en seizoensbrochure thuisgestuurd

• 2 toegangskaarten voor concert naar keuze, incl. Openingsconcert, excl. andere speciale concerten

Vriend Andante € 100 (tegenwaarde € 64)

• Digitale nieuwsbrieven en programma overzichten en seizoensbrochure thuisgestuurd

• 4 toegangskaarten voor concert naar keuze, incl. Openingsconcert, excl. andere speciale concerten

Vriend Allegro € 250 (tegenwaarde € 128)

• Digitale nieuwsbrieven en programma overzichten en seizoensbrochure thuisgestuurd

• 2 toegangskaarten voor Openingsconcert

• 6 toegangskaarten voor concert naar keuze, inclusief specials

[gravityform id=”2″ title=”true” description=”false”]

2. Partners van de serie als lid van de Noorderkring

Sluit u dan aan bij de Noorderkring. Die wordt gevormd door een kleine groep trouwe partners van de Noorderkerkconcerten. Het genootschap bestaat uit bevlogen muziekliefhebbers uit de zakelijke wereld, maar ook particulieren die zich betrokken voelen. Ze ontmoeten graag gelijkgestemden en dragen de concerten behalve een warm hart ook extra financiële middelen toe. Zo maken ze de Noorderkerkconcerten ook de komende jaren weer mogelijk. We onderhouden persoonlijk contact en de leden komen vaak met waardevolle ideeën. De communicatie is uiterst actief en daarmee is de Noorderkring inmiddels een warme bron van ruggensteun en goede raad.

• een passepartout voor het hele jaar, en afhankelijk van het gedoneerde bedrag mag u ook anderen meenemen

• het seizoensprogramma in de bus

• de mogelijkheid een bijzondere gelegenheid vieren met een concert

• uitnodiging voor jaarlijks besloten concert op een bijzondere locatie

Wilt u het mogelijk maken dat we ook over vijf jaar nog toptalent naar de Noorderkerk halen? En wordt u graag meer betrokken bij de organisatie? Sluit u dan aan bij deze exclusieve groep. U doneert dan jaarlijks € 1.000 of meer gedurende vijf jaar.

Noorderkerkconcerten is een ANBI instelling (Algemeent Nut Beogende Instelling).
Door de huidige gunstige belastingregeling voor culturele instellingen, kunt u Noorderkerkconcerten veel meer geven dan het u netto kost.
Uw schenking mag, indien deze de vorm heeft van een periodieke gift, altijd volledig worden afgetrokken in box 1. De eerste 5.000 euro per jaar zelfs voor 125 procent (6.250 euro).
Hier een voorbeeld van een periodieke gift van 5.000 die het meeste voordeel oplevert:
Een schenking, vastgelegd voor een periode van ten minste vijf jaar, levert ons jaarlijks het volledige bedrag van € 5.000,- op. Maar deze schenking kost jou, onder de huidige Geefwet en bij een inkomstenbelastingtarief van 52%, netto €1750,- per jaar.
Dit is op basis van de Geefwet die weliswaar nu nog van kracht is maar in de komende jaren wordt afgebouwd.
Het tarief waartegen een schenking aan een ANBI mag worden verrekend, wordt de komende periode landelijk in vier stappen aangepast van 51.75% in 2019 naar 37% in 2023.
Mocht U meer willen weten over een mogelijk lidmaatschap van De Noorderkring, dan is Daniela Solano graag bereid deze voorstellen met U te bespreken. U kunt zich ook per email aanmelden, waarna er contact met u zal worden opgenomen. Marije van der Ende Zakelijk Leider Noorderkerkconcerten 0624621053 zakelijk@noorderkerkconcerten.nl