In de ban van… biedt jonge talenten een podium om zich te presenteren en van doorgewinterde musici meer over de concertpraktijk te leren.

Gedurende het In de ban van-traject, dat enkele maanden in beslag neemt, zijn deelnemers ‘in de ban’ van het stuk dat zij ter afsluiting met elkaar in de Noorderkerk uitvoeren. Onder begeleiding van een coach en doormiddel van verschillende onderdelen worden ze in fases hierop voorbereid. Per seizoen zijn er twee trajecten. In het najaar voor vocalisten met een zanger als coach, in het voorjaar met een instrumentalist.

Komend seizoen zijn dit de twee trajecten:

September – december:  In de ban van het Weihnachtsoratorium – met Nico van der Meel
&
Januari – april: In de ban van Brahms’ strijksextet nr.2 – met Pieter Wispelwey

Hoe werkt het?

In het najaar van 2016 biedt de wereldberoemde Bachspecialist Nico van der Meel samen met de NKC een talentontwikkelingstraject voor zangers aan en in het voorjaar bereid cellist Pieter Wispelwey 5 strijkers voor op het tweede strijksextet van Brahms.
Zij nemen je mee op een intensieve en uitdagende reis waarbij je niet alleen muzikaal wordt gecoacht maar ook door de zakelijke leiding van de NKC wegwijs wordt gemaakt in het muzikale ondernemerschap. Het traject heet ‘In de ban van het …’ en een belangrijk onderdeel is dan ook het uitvoeren van het befaamde oratorium van Bach in de Noorderkerk samen met Nico van der Meel en koor en orkest en in het voorjaar spelen de 5 strijkers met Wispelwey het sextet. Daarnaast krijg je ook nog eens een recital in de serie NKC aangeboden.

Wil je auditie doen? Ga naar de auditie pagina en meld je aan!