In de ban van… biedt jonge talenten een podium om zich te presenteren en van doorgewinterde musici meer over de concertpraktijk te leren.

Gedurende het In de ban van-traject, dat enkele maanden in beslag neemt, zijn deelnemers ‘in de ban’ van het stuk dat zij ter afsluiting met elkaar in de Noorderkerk uitvoeren. Onder begeleiding van een coach en doormiddel van verschillende onderdelen worden ze in fases hierop voorbereid. Per seizoen zijn er twee trajecten. In het najaar voor vocalisten met een zanger als coach, in het voorjaar met een instrumentalist.

Komend seizoen zijn dit de twee trajecten:

September – december:  In de ban van…Händel- met Emma Kirkby
&
Januari – april: In de ban van…Beethoven- met Maria Millstein

Hoe werkt het?

In het najaar van 2018 biedt de beroemde sopraan Emma Kirkby samen met de NKC een talentontwikkelingstraject voor zangers aan waarbij wordt gewerkt aan een recital rondom Purcell en een slot concert met delen van de Messiah. In het voorjaar bereidt violiste Maria Millstein met 4 blazers en 3 strijkers voor op het septet van Beethoven.
Zij nemen je mee op een intensieve en uitdagende reis waarbij je niet alleen muzikaal wordt gecoacht maar ook door de zakelijke leiding van de NKC wegwijs wordt gemaakt in het muzikale ondernemerschap.

Wil je auditie doen? Ga naar de auditie pagina en meld je aan!