In de ban van… biedt jonge talenten een podium om zich te presenteren en van doorgewinterde musici meer over de concertpraktijk te leren.

Gedurende het In de ban van-traject, dat enkele maanden in beslag neemt, zijn deelnemers ‘in de ban’ van het stuk dat zij ter afsluiting met elkaar in de Noorderkerk uitvoeren. Onder begeleiding van een coach en doormiddel van verschillende onderdelen worden ze in fases hierop voorbereid. Per seizoen zijn er twee trajecten. In het najaar voor vocalisten met een zanger als coach, in het voorjaar met een instrumentalist.

Komend seizoen zijn dit de twee trajecten:

September – december:  In de ban van het Magnificat – met Marcel Reijans
&
Januari – april: In de ban van Brahms’ Strijkkwintet nr.2– met Candida Thompson

Hoe werkt het?

In het najaar van 2017 biedt de beroemde tenor Marcel Reijans samen met de NKC een talentontwikkelingstraject voor zangers aan en in het voorjaar bereidt violiste Candida Thompson 4 strijkers voor op het tweede strijkkwintet van Brahms.
Zij nemen je mee op een intensieve en uitdagende reis waarbij je niet alleen muzikaal wordt gecoacht maar ook door de zakelijke leiding van de NKC wegwijs wordt gemaakt in het muzikale ondernemerschap. Het traject heet ‘In de ban van het …’ en een belangrijk onderdeel is dan ook het uitvoeren van het befaamde werk van Bach in de Noorderkerk samen met Marcel Reijans, Niek Idelenburg en koor en orkest en in het voorjaar spelen de 4 strijkers met Thompson het kwintet. Daarnaast krijg je ook nog eens een recital in de serie NKC aangeboden.

Wil je auditie doen? Ga naar de auditie pagina en meld je aan!