14:00 - 15:00

Piz Amalia Music Festival

Zwitsers en Nederlands jong talent ontmoeten elkaar jaarlijks in het Piz Amalia Music Festival in de Zwitserse bergen. Daarna volgt een tournee door Nederland

In het hooggebergte van Zwitserland (Graubünden) vindt jaarlijks het Piz Amalia Music Festival  plaats, al sinds 2015. Oostelijk van Davos is in 2004 een naamloze berg gedoopt tot PIZ AMALIA, als eerbetoon aan onze toen pasgeboren Prinses van Oranje.

In dit festival werkt de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag samen met het Konservatorium Winterthur. Leerlingen uit beide scholen ontmoeten elkaar om onder leiding van hun docenten gezamenlijk te musiceren en elkaar te inspireren.

De festivaleditie van 2020 bevat werken van de Zwitserse en Nederlandse componisten: Frank Martin, Ernst Bloch, Marius Flothuis en Oscar van Hemel. Daarnaast zal een trio van Ludwig van Beethoven worden uitgevoerd en ook muziek van Paul Hindemith komt tot klinken.

De composities worden uitgevoerd door leerlingen tussen 15 en 18 jaar, die in januari 2020 voor het festival zijn geselecteerd:

Winterthur
Valentin Lupp, trompet
Sophie Ochsner, cello
David Hubov, viool
Simone Kolb, viool/altviool

Den Haag
Claire Schuurmans, harp
Leonardo Costa, hobo
Laima Minenko, hoorn
Else Baas, viool/altviool

Voor de organisatie van het Piz Amalia Music Festival werken de School voor Jong Talent en het Konservatorium Winterthur samen met de Zwitserse organisatie Gut und Gut.