Olga Pashchenko – Herr Tartüff

Terug naar Agenda

Datum: 24

09

2022

Tijd: 14

00

Herr Tartüff
Tijdens Olga’s Signature Concert steekt ze een ouderwetse kunstvorm in een modern jasje.  Ze begeleidt de stomme film Herr Tartüff met speciaal hiervoor samengestelde muziekfragmenten en live geluidseffecten door Jed Wentz. De Noorderkerk bouwen we voor dit concert om tot bioscoop/concertzaal.
Om zijn rijke grootvader te waarschuwen voor diens boosaardige huishoudster, zet een jonge man een filmvertoning op poten van Molières bedriegerskomedie Tartuffe. Met deze film-in-film kende regisseur Friedrich Wilhelm Murnau de nog jonge filmkunst een opvallende rol toe: zij houdt de toeschouwers een spiegel voor. De film-in-film is Molières beroemde 17e-eeuwse komedie over de ontmaskering van de nepgoeroe Tartuffe. Die verfilmde Murnau in de stijl van die tijd, met klassieke kostuums en spel. De titelrol was voor de latere Oscarwinnaar Emil Jannings. Voor de raamvertelling, die zich afspeelt in de twintigste eeuw, experimenteerde de cineast volop met moderne technieken, zoals subjectieve camerastandpunten en close-ups.
Herr Tartüff (1925) van Friedrich Wilhelm Murnau met muziek van Cécile Chaminade, Frédéric Chopin, Charles Gounod, Edvard Grieg, Charles Koechlin, Franz Liszt, Felix Mendelssohn Bartholdy, Amilcare Ponchielli, Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns, Franz Schubert en Pjotr Tsjaikovski samengesteld door Jed Wentz
credits foto: Yat Ho Tsang

Datum: 24

09

2022

Tijd: 14

00

Tickets