Julien Libeer

Terug naar Agenda

Datum: 10

10

2020

Tijd: 14

00

Dit concert is wegens de nieuwe coronamaatregelen helaas gecanceled. Wij zijn op zoek naar een nieuwe datum voor volgend jaar, mocht u vragen hebben mail dan naar info@noorderkerkconcerten.nl   * Voordelig naar een concert? Bekijk de voordelen van onze strippenkaart!
  • geen gedoe met omruilen of geld terug vragen (of weggooien) als u niet kunt gaan: gewoon eenvoudig afmelden via de button op de site
  • de prijs per strip is lager dan voor een regulier ticket
  • met een strippenkaart bent u altijd verzekerd van een plek
  • door een strippenkaart te kopen toont u betrokkenheid en steunt u ons podium
Koop strippenkaart “Een complete muzikant….onfeilbaar instinct voor het ongrijpbare” Maria Joao Pires Zo wordt Belgische pianist Julien Libeer omschreven en met recht: Julien Libeer (België, 1987) werd op vierjarige leeftijd  gegrepen door Leonard Bernstein als dirigent van West Side Story. Ook pianist Dinu Lipatti straalde voor Julien een grote muzikale waarheid uit. Lipatti bleek vormend voor de richting waarin Julien wilde werken, omdat hij bewust vermeed deel te nemen aan pianoconcoursen.
Vijf jaar lang was de Frans-Poolse pedagoog Jean Fassina de mentor van Julien en vormend voor hem als pianist en musicus. Nog eens vijf jaar werd hij door Maria João Pires aan de hand meegenomen en kreeg van dichtbij  het goede voorbeeld geven door samen met haar op te treden. Uiteindelijk leerde hij dat je belangrijkste bezit, op het podium en in het leven, je vrijheid is.
Julien Libeer ontving de Juventus Award 2008 als de meest veelbelovende jonge Europese solist, en werd in 2010 door de Belgian Music Press Association uitgeroepen tot Jonge Musicus van het Jaar. Zijn werk is onderwerp geweest van de documentaires Techniek bestaat niet (2013 ) en Jeunes Solistes, Grands Destins (2018).
Julien’s opnames zijn goed ontvangen door de internationale pers en hebben prijzen gewonnen zoals de Diapason d’Or de l’Année 2016, Klara Award 2016 en Echo Preis 2017. Momenteel werkt hij met violist Lorenzo Gatto aan een integrale opname van de Beethoven-­sonates. Met zijn project Singing Molenbeek repeteert Julien Libeer op een serieus niveau koormuziek met kinderen in de gelijknamige Brusselse probleemwijk.
Julien Libeer – piano Programma: J.S. Bach 3 preludes en fuga’s Schubert Sonate D960

Datum: 10

10

2020

Tijd: 14

00

Tickets