In de ban van…Schubert I

Terug naar Agenda

Datum: 11

09

2021

Tijd: 14

00

NB. Dit is een testen voor toegang event. Bij binnenkomst moet u de QR code van uw vaccinatie, herstelbewijs of negatieve test laten scannen. Dit jaar zijn wij in de ban van Schubert! Ontdek Schubert liederen in een bijzondere bewerking voor stem en klein orkest. Maarten Koningsberger heeft jonge zangers ingewijd in de kunst van het lied.
In de ban van…Schubert
Een bloemlezing van de beroemdste liederen van Schubert op teksten van Goethe

Franz Schubert schreef veel van zijn bekendste liederen op teksten van de dichter Johann Wolfgang von Goethe. Elf van de meest bekende liederen, oorspronkelijk voor piano en stem, zijn samengebracht in dit programma. De arrangementen van Intercontinental Ensemble voegen een symfonische laag toe aan o.a. Erlkönig, Wandrers Nachtlied en Gretchen am Spinnrade. Het concert sluit af met de 8e symfonie van Schubert ‘Unvollendete’.

Symfonische klanken in kamermuziek
Het Intercontinental Ensemble is een negenkoppig ensemble bestaande uit 4 strijkers en 5 blazers. Het jonge ensemble werd in 2012 in Amsterdam opgericht. Hun leden komen van verschillende continenten en landen zoals Mexico, Spanje, Portugal, Tsjechië, Luxemburg en Nederland. Naast de uitvoering van origineel nonet- repertoire richt het zich op het maken en spelen van zelfgemaakte arrangementen. Hierdoor ademen zij bekende werken nieuw leven in en kunnen zij hen naar podia brengen, waar dit vooraf niet mogelijk was. In september 2018 bracht het ensemble hun debuut-cd uit bij het label TRPTK met daarop uitvoeringen van bewerkingen van grote symfonieën.
Elenora Hu – sopraan Vincent Kusters – bariton & Maarten Koningsberger – coach Intercontinental Ensemble Ernst Spyckerelle – viool, Iteke Wijbenga – altviool, Simon Velthuis -cello, Jorge Hernández – contrabas, Ivan Cheng – hobo, Alfonso Manzanera Rojo – klarinet, Simão Fonseca – hoorn, Maria Yañez Ocaña – fagot, Eliska Horehledova – fluit Programma: Erlkoenig – voor bariton en ensemble
Meeres Stille – voor bariton en ensemble
Wandrer’s Nachtlied – voor bariton en ensemble
Der Rattenfaenger – voor bariton en ensemble
An Schwager Kronos – voor bariton en ensemble
Ganymed – voor sopraan en ensemble
Gretchen am Spinnrade – voor sopraan en ensemble
Heiss mich nicht reden – voor sopraan en ensemble
Naehe des Geliebten – voor sopraan en ensemble Schubert: Symfonie N.8 “Unvollendete”

Alle bewerkingen zijn van de hand van het Intercontinental Ensemble. Maak hier alvast kennis met de bijzondere klankwereld van Intercontinental Ensemble. Hier in een opname met violist Niek Baar en het tweede deel uit het Schumann vioolconcert:

Datum: 11

09

2021

Tijd: 14

00

Tickets