14:00 - 15:00

Daria van den Bercken

Nog maar net bijgekomen van het pianofestival waarbij een interactieve wereld van muziek, kunst en dans rondom de piano ontstaat en pianiste Daria van den Bercken heeft alweer een nieuwe cd opname afgerond. Vandaag schotelt ze haar nieuwe menu voor met werken van Haydn en Bach.

NB De datum staat vast, de aanvangstijd is echter nog onder voorbehoud. Kaartverkoop start 25 augustus en zal afhankelijk van de meest actuele coronaregels voor 1 of 2 concerten zijn.

De Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken won diverse prijzen en awards. Ze wordt wereldwijd gevierd voor ‘haar muzikale gevoel en onberispelijke virtuositeit’ (Gramophone). De jury van Amsterdam Art Prize noemde haar ‘model voor toekomstige generatie musici’. Om de muziek meer bekendheid te geven, bracht Daria haar pianospel naar het publiek toe. Zo reed ze pianospelend langs de Amsterdamse grachten en speelde ze zelfs hangend aan een hijskraan boven haar publiek. Ze maakte internationaal furore met de projecten Handel at the Piano en Keys to Mozart. ‘Pure, onbevangen verbazing’ is wat haar drijft zoals ze in een populaire TED-Talk uitlegt. Daria richtte vijf jaar geleden Keys to Music Foundation op. Naar eigen zeggen ‘om projecten naar eigen visie en smaak te kunnen doen’. En, om als musicus actief een bijdrage te leveren aan het bereiken van een nieuw, en jonger publiek.