Camerata Trajectina

Terug naar Agenda

Datum: 07

12

2019

Tijd: 14

00

Hits uit de 17e eeuw Stelt u zich een jukebox in 1634 voor. Welke hits staan er in de mega top 40? Het publiek bepaalt! Werp een florijn in en kies uit Flow my tears, Amarilli mia bella, Greensleeves, Est ce mars, of Onder de linde groene en vele andere verrassingen. Hoe werkt het? Kies uw favoriete nummer uit, mail een korte motivatie waarom u dit graag wil horen naar info@noorderkerkconcerten.nl en stel zo uw eigen programma samen!

Hilversum 3, laat staan Spotify, bestond nog niet; maar in straten en huizen klonk muziek. De mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw waren overal te horen. Ze klonken op het carillon en tijdens openbare orgelbespelingen in de kerk. Ze werden vertolkt door stadspijpers en fluitspelers en er werd op gedanst bij bruiloften en partijen.

Mooie melodieën, goeie deunen hebben een bijzonder vermogen. Ze nestelen zich in je hart, vergezellen je in je dromen, en doen je denken aan vroegere liefdes. Als ware iconen knopen ze zich in ieder oor. Ze inspireren muzikanten en componisten tot nieuwe bezettingen en nieuwe variaties. En door dit recyclen blijven ze springlevend.

Camerata Trajectina brengt in dit instrumentale programma een ode aan de onsterfelijke melodieën van Gouden Eeuw. Vol vuur improviseert sterfluitiste Saskia Coolen er met haar Cameraatjes op los. Iedere melodie krijgt zijn eigen jas en klinkt weer als nieuw. Virtuoze variaties, verrassende arrangementen en een kleurrijke bezetting met Harp, Luit, Citer, Blokfluiten en Viola da Gamba’s.

met: Saskia Coolen – blokfluiten en viola da gamba Arjen Verhage – luit en citer Constance Allanic – harp en viola da gamba Cassandra Luckhardt – viola da gamba Categorie: Avontuurlijk

Datum: 07

12

2019

Tijd: 14

00

Tickets