In de ban van Beethoven met Maria Milstein

Aanstormend talent samen met topvioliste op concertpodium

Maandenlang zijn zij In de ban van Beethoven en werken zij, samen met violiste Maria Milstein, keihardaan het Septet van de Duitse componist. Vanaf zondag 5 mei 2019 klinkt het resultaat van alle inspanningen en spelen zes jonge topmusici in de dop samen met Maria Milstein het werk niet alleen in de Noorderkerk maar ook in Dalfsen en Breda. “Als we alles goed doen gaan we klinken als een minisymfonie, maar wel met alle kleuren en timbres van een groot orkest”, zegt de violiste. “Het Septet heeft een uitdagende, solistische partij voor elk instrument en vraagt tegelijkertijd om een scherp en verfijnd samenspel.”

In aanloop van dit slotconcert spelen de musici eerst een ander programma in verschillende bezettingen tevens door Maria gecoacht. Dit zal te horen zijn in de Noorderkerk in Amsterdam en de Lutherse kerk in Breda.

Hessel Moeselaar – altviool, Melle de Vries – cello, Lindy Karreman – hoorn, Sergio Sanchez Martin – klarinet, Andrés Subiela – contrabas en Rachel Parker – fagot

Vrijdag 5 april2019, aanvang 20.15 uur In de ban van…recital
Lutherse Kerk, Veemarktstraat 11, Breda
Tickets & Info: www.klassiekemuziek.nl

Zaterdag 13 april 2019, aanvang 14.00 uur In de ban van…recital
Locatie: Noorderkerk, Noordermarkt 48 in Amsterdam.
Tickets & Info

Zondag 5 mei 2019, aanvang 15.00 uur Beethoven Septet
Theater De Stoomfabriek, Koningeninnenplein 2, Dalfsen
Tickets & Info: www.theaterdestoomfabriek.nl

Vrijdag 10 mei 2019, aanvang 20.15 uur Beethoven Septet
Lutherse Kerk, Veemarktstraat 11, Breda
Tickets & Info: www.klassiekemuziek.nl

Zaterdag 11 mei 2019, aanvang 14.00 uur Beethoven Septet
Locatie: Noorderkerk, Noordermarkt 48 in Amsterdam.
Tickets & Info

In de ban van… biedt jonge talenten een podium om zich te presenteren en van doorgewinterde musici meer over de concertpraktijk te leren.

Gedurende het In de ban van-traject, dat enkele maanden in beslag neemt, zijn deelnemers ‘in de ban’ van het stuk dat zij ter afsluiting met elkaar in de Noorderkerk uitvoeren. Onder begeleiding van een coach en doormiddel van verschillende onderdelen worden ze in fases hierop voorbereid. Per seizoen zijn er twee trajecten. In het najaar voor vocalisten met een zanger als coach, in het voorjaar met een instrumentalist.

In seizoen 2018-19 zijn dit de twee trajecten:

September – december:  In de ban van…Händel- met Emma Kirkby
&
Januari – april: In de ban van…Beethoven- met Maria Millstein

Hoe werkt het?

In het najaar van 2018 biedt de beroemde sopraan Emma Kirkby samen met de NKC een talentontwikkelingstraject voor zangers aan waarbij wordt gewerkt aan een recital rondom Purcell en een slot concert met delen van de Messiah. In het voorjaar bereidt violiste Maria Millstein met 4 blazers en 3 strijkers voor op het septet van Beethoven.
Zij nemen je mee op een intensieve en uitdagende reis waarbij je niet alleen muzikaal wordt gecoacht maar ook door de zakelijke leiding van de NKC wegwijs wordt gemaakt in het muzikale ondernemerschap.