In de ban van Schubert met celliste Larissa Groeneveld en zanger Maarten Koningsberger

Aanstormend talent samen met topcelliste op concertpodium

In de ban van… brug naar professionele beroepspraktijk
Wat begon als een experiment is in tien edities en 55 jong talenten verder, uitgegroeid tot twee intensieve trajecten per seizoen waarin jonge muzikale talenten een podium krijgen om zich te presenteren en van doorgewinterde musici meer over de concertpraktijk te leren. Niet alleen worden zij op muzikaal vlak gecoacht, maar ook op het zakelijke vlak. Het In de ban van-traject beoogt een brug te kunnen zijn voor het speelveld van de net afgestudeerde student naar een professionele beroepspraktijk. NKC ziet het als een van haar kerntaken en verantwoordelijkheden om bij te dragen aan de ontwikkeling van jong talent. Zij voorzien uiteindelijk in je mooiste uur klassiek in de toekomst.
Dat IDBV zich bewezen heeft als baken voor jonge zangers en instrumentalisten blijkt uit de gewilligheid van grote namen die zich hebben verbonden aan dit traject zoals Maarten Koningsberger, Candida Thompson, Marcel Reijans Liza Ferschtman, Pieter Wispelwey en meest recent met violiste Maria Milstein en baroksopraan Emma Kirkby en hebben de programma’s ook elders in het land gestaan. Zo waren er concerten in de Lutherse kerk in Breda, Stoomfabriek in Dalfsen en de Aegtenkapel in Amersfoort.
IDBV is uitgegroeid tot een spannend en dynamisch traject waarin music wordne uitgedaagd

• zich te verdiepen rondom één muzikaal stuk en intense werksessie en podiumervaring mét grote naam uit de muziek in een meer compact repetitieschema3;
• hun praktijkervaring te verbreden met nieuwe partners;
• en blikveld te verruimen m.b.t. maatschappelijke relevante trends in de toekomst met een verschuiving van zakelijke begeleiding van basisvaardigheden ondernemerschap naar ontwikkelen van radar voor maatschappelijk ondernemen.

In seizoen 20/21 kunnen we het ADAM Quartet horen met Larissa Groeneveld in het beroemde strijkkwintet van Schubert. De  jonge zangers zouden zich met Maarten Koningsberger toeleggen op de Johannes Passie maar die kan i.v.m. de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Wel staat er een prachtig liedrecital vol Schubert op het programma! Bekijk hier de concerten.